sobota 9. dubna 2016

Spokojená?

Asi právě zažívám období, které by se dalo popsat jako pomalý výstup k vrcholu sinusoidy. A že je pomalý je vlastně fajn, protože je o to delší.
Daří se mi na více frontách. Nestresuje mě bakalářka. Není dokonalá, to rozhodně ne. Vedoucí je ale docela spokojená, aspoň tak působí, a tak jsem se rozhodla, že se budu řídit jejím úsudkem.
Dále se mi povedlo sehnat zajímavou brigádu, kdy budu dělat lektorku přírodovědných kurzů pro různé skupiny dětí. Ovšem než se dostanu k tomu, že budu moci skutečně nějaký kurz odučit, asi ještě nějakou dobu potrvá. Zároveň jsem ale našla naprosto nenáročnou brigádu na jednom skladu, kde se o možnosti práce dovídám sice těsně předem, ale je to tam tak klidné! Lepší brigádu jsem ještě neměla.
Navíc to lektorství budu moci dělat i v létě, kdy možná bude práce více, protože asi dost lektorů nemůže. A na léto se snažím sehnat i brigádu v laboratoři, ve které jsem byla loni na stáži a kde píšu BP. Tak uvidíme, jak to léto dopadne, myslím ale, že aspoň nějakou brigádu mít budu, což jsem moc ráda.
A snažím se hýbat. Sluníčko mě vyzývalo k pokusu o to, abych se naučila běhat. Našla jsem si tedy nějaký začátečnický program, kdy nejprve spíše chodíte (v prvním týdnu 7 minut) a následně běžíte (1 minutu). Postupně se zkracuje interval chůze a prodlužuje interval běhu. Byla jsem čtyřikrát, což opravdu není moc, ale tak nějak doufám, že mi to vydrží.
Jednoduše se cítím fajn. Snad to je poznat i z mých střípků štěstí, kterými se snažím si každý den uvědomit, jak moc radosti v mém životě je, a zároveň tuto radost aspoň takto předávat dále.

4 komentáře:

  1. Mám upřímnou radost za Tebe :)
    Střípky štěstí jsou skvělým projektem, moc ráda je čtu a občas se inspiruju k tomu, co bych mohla podniknout. A především mi to připomíná fakt, že radost a štěstí se skrývá v každodenních maličkostech.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to poznat a těším se na tvé střípky. Už chápu Lienočku, která mi natěšená povídá, že se těší vždycky na moje :-D

    OdpovědětVymazat
  3. S tím běháním je to takové těžké.. nevděčné. Aby to člověku přinášelo nějakou radost a ne jen naprosté vyčerpání, tak musí chodit pravidelně několikrát do týdne a dlouhodobě.. A jakmile přestane, tak jde kondice hnedka zase dolů a může začít od začátku. Ale také se těším, až začne být tepleji a vyrazím. V chladném počasí mne to nějak netěší.

    OdpovědětVymazat
  4. To se tak hezky čte.. :-) ať ten vrcholek sinusoidy trvá :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)