pondělí 18. dubna 2016

Střípky štěstí (8)

1. Indiánský běh v oboře. Mše.
2. Keramika s autisty. Indiánský běh.
3. Náslech na brigádu (budu lektorka!). Indiánský běh v oboře:).
4. Cesta domů náhodně s bývalou spolužačkou. Večer u přítelova bratra a jeho ženy v novém domě!
5. Indiánský běh. Zprostředkování pomoci babičce.
6. Ranní indiánský běh. Účast na svatebním obřadu spolužáka. Odpolední posezení s kamarádkou.
7. Neočekávaně slunečný den!

Padl dotaz, co je to ten indiánský běh. Víte, já neumím běhat. Nemám vůbec kondičku na to, abych běžela déle jak 5 minut a vzápětí se necítila tak, jako bych měla vydechnout duši. Proto jsem začala s běžeckým plánem pro začátečníky. Indiánský běh spočívá v tom, že střídáte rychlou chůzi a běh. Zpočátku je interval chůze dlouhý a běhu krátký, ale každý týden narůstá délka běhu a délka chůze klesá. Intervaly se několikrát (3-4x) vystřídají. Něco podobného jsem zkoušela i v létě 2014, vydrželo mi to pár týdnů.... Pak jsem odcestovala na dovolenou a odstartovala škola, a já v tehdejším místě studentského bydliště nevěděla, kam chodit běhat. Snad to letos překonám! Opravdu bych chtěla mít lepší kondici. A teď navíc i doma doma i studentském doma vím, kam můžu vyběhnout a je mi to příjemné.

3 komentáře:

  1. Díky za vysvětlení - 5 ze 7 dnů ti dělal radost právě běh, musí to pro tebe dost znamenat, že se překonáváš :-) Tak ti držím pěsti, ať to zvládneš ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeej gratulujem!!! Ja budem tiez lektorka (kreativne pisanie) a je to super pocit, pre mna dream job! O indianskom behu som si davno davno tusim chcela kupit knihu... tada behavam, ale skratka iba ficim:D.. no je pravda, ze tento styl by ma asi konecne posunul dalej..

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, miluju na životě to, jak se mi sám od sebe zmiňuje o věcech nebo dává odpovědi na otázky, který mám zrovna v hlavě. Zrovna si totiž pár týdnu říkám, jak nechápu ty masy lidí, kteří provozují běh. :D Taky když se o to pokouším, uběhnu pár metrů a jsem mrtvá. Je problém ve způsobu běhu, dýchání? No prostě mám radši rychlou chůzi. Kombinaci krátkýho běhu a rychlé chůze - tedy indiánského běhu vlastně provozuji taky. :) V oboře to musí být super.
    Keramika s autisty? A to je vedeš nebo jak ta hodina probíhá? Promiň, jestli už jsi tu o tom psala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)