středa 17. února 2016

Lednice

V pátek jsem odcestovala se svou kamarádkou (bývalou spolubydlící, bývalou spolužačkou) do jejího druhého domova. Studijního domova. Tento akademický rok totiž musela vyměnit milované Brno za prťavou, ale krásnou Lednici. A už zde do konce svých studií zůstane.

Vzhledem ke zpoždění vlaku jsme první den koupily pouze víno s úctou k jihomoravskému kraji, společně po dlouhé době povečeřely a podívaly se na film. Byl to večer tradiční brněnský, když jsme si v našem studentském bytečku dělávaly pohodu. A zároveň jsme naplánovaly sobotu.

Sobota patřila výletu. Vstaly jsme v rozumnou dobu, zdravě se nasnídaly, připravily svačinu a vyrazily ven. Autobusem jsme se přesunuly do Pavlova, odkud jsme zamířily přes pálavské vrcholky až do Mikulova. Byl to krásný, několikahodinový pochod územím vína a vápence. Do Mikulova jsme dorazily s předstihem a proto jsme zapadly do kavárenské cukrárny. Ona tiramisu, já kafe. Po návratu do Lednice jsme opět koupily víno a nachystaly chutnou večeři.
Sváteční den jsme prožily částečně v Břeclavi a částečně v Lednici. V Břeclavi jsme navštívily místní sbor, neboť kamarádka je baptistka a tak jsem si řekla, že jsem zvědavá. A bylo to neobvyklé, poučné a přínosné! V Lednici jsme poobědvaly a vydaly se na pěší obchůzku místních zajímavostí. Navštívily jsme umělou zříceninu (Janův hrad), zámeckou zahradu s akvadukty (římský, maurský) a minaretem. Jako v rychlíku jsme proletěly zámeckým skleníkem. Na závěr obhlídky mi kamarádka ukázala areál své školy.
Ne, to není v zámecké zahradě! Ale ještě někde, kde toto lezení (snad) nebyl problém:)
Měla jsem se skvěle. Moc jsem si to užila. A ve výborném rozpoložení jsem se v pondělí vydala do Brna, kde jsem vstoupila do katechumenátu. Byl to úžasný obřad, který mě nabil emocemi.

6 komentářů:

  1. Musel to být úžasný výlet. Z článku je poznat, že jsi si to opravdu užila. :)
    V Lednici jsem zámeckou zahradu navštívila před lety, když jsem byla u mé tety na návštěvě. :) Bydlí v Břeclavi, tak jsme si tam po okolí taky udělali výlet... je tam krásně, na Moravě. :)

    OdpovědětVymazat
  2. v lednici je krásně.. :) byla jsem tam na dovolené.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní výlet! :) My se s přítelem též chystáme na Pálavu, máme objednaný voucher do Aqualandu Moravia. Tak počítáme, že v březnu vyrazíme. Už mám nějaké tipy na výlety - mohla bych tě poprosit o tvé? :) Třeba jsem něco vynechala... :D kdo ví.

    OdpovědětVymazat
  4. Kamarádka dělá zahradní architekturu?
    Lednice je fajn, a šplhací stromová fotka mě pobavila!

    OdpovědětVymazat
  5. Zní to parádně! Je vidět, že jste si to užily :-)
    Fajná fotka :-) :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)