čtvrtek 3. září 2015

Já mizím na Moravu!

Respektive jsem už zmizela a znovu se vrátila. S přítelem a jeho bratrem (a jeho ženou a dvěma dětmi) jsme se vydali v neděli do autokempu Výr u Výrovické přehrady (pro zeměpisné analfabety jako jsem já je to u Znojma). Měli jsme zůstat do soboty, pak se plán změnil na středu, čtvrtek, pátek a pak znova na středu. Takže jsme se vrátili včera večer.

Dva dny bylo neuvěřitelné horko, takže jsme se spíše váleli u vody. My s přítelem jsme nemuseli vůbec nic zařizovat, takže to byl skutečný relax (po těch Alpách a Finsku, kdy bylo třeba neustále něco řešit).
Z autokempu Výr jsem byla spíše zklamaná. Že se za teplou vodu ve sprše platí beru (jsme přeci v Česku), ale že není teplá voda ani v umyvadle nebo ve dřezu na umytí nádobí? Fakt díky. Navíc od čtvrtku zde je jakýsi festival psychadelic hudby, takže se to připravovalo a tak jsme se první noc vůbec nevyspali, neboť ty inteligenty nenapadne, že vás hlasitá hudba ve stanu vážně budí.
Navíc chyba byla, že jsme jeli až po sezóně, takže většina věcí zavřených. Pokud chcete cestovat po našich krajích, tak rozhodně o prázdninách! (ponaučení pro všechny moje další dovolené)
Ve čtvrtek jsme chtěli jít do Aqualandu Moravia, ovšem jedno z dětí začalo mít teplotu a sami dva bychom si to s přítelem podle mě až tak neužili (nejsem moc koupališťová). Včera jsme proto vyrazili do Znojma (zajímavé, členité město) a Vranov (který brzy zavřeli, neboť já tam půlhodiny čekala na registraci rozvrhu).
Ale celkově se mi dovolená líbila. Byl to fajn odpočinek, kdy jsem si užila sluníčka (jinak než jen neustálým pocením se v nějakém zavřeném prostoru, protože bez vody se na něm nedá vydržet).
Výrovická přehrada
Cesta k přehradě Vranov
Přehrada Vranov
Přehrada Vranov - západ :)

1 komentář:

  1. Som rada že si si ešte niekam vyšla s blízkymi a zrelaxovala sa. Taký oddy&ch pri vode nieje nikdy na škodu:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)