neděle 8. ledna 2017

Střípky štěstí (46)

1. Mráz. Večerní bílá pokrývka a spousta sněhových vloček. (Víte, pamatuju si, že jsem zimu nemívala ráda. Pak jsem ale jaksi pochopila její význam a krásu a stala se tak pro mě důležitou, i když ji na těle pociťuji velmi nerada). Bytí s přítelem, i když se musíme oba učit.
2. Sníh :) I když jen z okna (ale o to možná lepší, protože jsem aspoň nemusela mrznout a mohla se jen kochat :)). Přítel, který uvažuje nad naší plánovanou dovolenou (nad jídlem, které bylo vždycky spíše má starost). Mimochodem, nemáte tipy na sušení zeleniny, příp. tvorbu domácích instantních polévek? Příp. 2 na tvorbu polévek ze surovin, které jsou všechny trvanlivé?
3. Protažení.
4. Dlouhý spánek (i když vynucený bolestí hlavy). Ranní chumelenice, sluníčko, další chumelenice. Občas mám pocit, že vločky nepadají na zem, ale pořád se točí, klesají a zpět se vznáší :)
5. I dnes chumelilo a je bílo. Zimo, díky!
6. Bílo za oknem. Mráz bez větru, vůně sněhu. Oslava. Uklidnění.
7. Stále bílo. Ranní mráz. Mše.

3 komentáře:

  1. Tak to já jsem ještě zimu pořádně nezačala mít ráda. :D Líbí se mi z okna a na horách... ale ráno, když musím jít brzy ráno do práce a mrzne, všechno je zasněžený, tak to ne. To já radši všechna ostatní roční období. :)
    Je hezké, že přítel takhle plánuje na dovolenou.

    A děkuji moc. Rozhodně s přítelem promluvím, až bude vhodná příležitost. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi mráz, když jsou stromy bíle obalené. Ale ne když jdu jak při**** a na každém metru mám pocit, že uklouznu. :D Sníh je taky krásný, miluju když napadne hodně sněhu a lidi ještě po ránu nestihnou vyšlapat cestičky. Ale nesnáším, že mi vždycky padá sníh na brýle. :D :D
    Pro mě je nejkrásnější období jaro. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Polévky by měly jít zavařit, nebo min. ta zelenina do nich, že to pak jen proženeš varem a máš to. A napadá mě rajská, že jde obejít - když máš rajčatovou šťávu domácí zavařenou (nebo máme ozkoušenou z Kauflandu takovou krabičku, myslím, že to je šťáva z pasírovaných rajčat).
    Protažení jsem taky tento týden zažila, i spánek z bolesti hlavy!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)