úterý 8. listopadu 2016

Hrrrrrrr

Jak vypadá ideální student, který mi byl dnes předložen článkem, na který odkazoval IS? "Někdy nestíhá ani oběd."

Žijeme v době, která na nás klade vysoké nároky co se týče času. Určitě jste si už všimli, jak málo máte času, jak jste pořád ve spěchu, jak těžce hledáte okamžiky, které byste mohli věnovat něčemu,

Dokonalý student vysoké školy navštěvuje kromě povinných cvičení i přednášky a volný čas rozděluje mezi práci - ideálně takovou, která se bude hodit do jeho životopisu - a spoustu dalších aktivit, jako je například studentský spolek. Samozřejmě stíhá i kulturu!

No, já zvládám akorát tu školu. Pro své vlastní svědomí počítám návštěvu laboratoře k diplomce lehce do té "práce". Ale obávám se, že to nestačí. Obávám se, že zapadnu do davu bledých lidí a mou pracovní pozici zaujme někdo se zářivějším CV.

Ovšem více aktivit mě nedělá šťastnou. Naopak, vyvíjí to na mě stres, který špatně zvládám. Asi jsem se prostě nepřizpůsobila této rychlé, ambiciózní době. Nemám dobrý time-managment, kdy bych každou chvíli využila na 110 %. Chci to, ale chci to proto, že mi to nutí společnost. Tato touha po tom být tak dobrá nepramení z mé podstaty. A proto mě to nikdy neučiní plnou radosti.

4 komentáře:

  1. Tak ji nenaplňuj! Vážně. Dělej to, co ti dělá radost. Protože pak by ti ani tyto spol. nutnosti vlastně nepomohly - dříve nebo později by se v nich ukázala nechuť.
    Já mám teda co mluvit - tento semestr absolutně nestíhám, domů chodím doopravdy jen spát a neskutečně mě mrzí, jak zanedbávám přátele i rodinu. Ale naštěstí to chápou a podporují mě. I tak mi to přijde neomluvitelné. Budeme obě hledat, co je tak akorát.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty ideály... Kdo je má splňovat?

    OdpovědětVymazat
  3. Nechápu, co je na tom dokonalého. Měli bychom zpomalovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://echo24.cz/a/ia4jt/vyhorela-generace-hrozi-nam-infarkt-duse naštěstí je víc lidí, kteří si to začínají uvědomovat:)

      Vymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)