pondělí 18. července 2016

Požehnaná

Momentálně se hřeji na výsluní svých úspěchů (i když v hloubi duše někdy nejsem šťastna a vděčna tak, jak bych být měla). Jak víte, pře měsícem jsem složila státnice. Podařilo se mi na léto najít brigádu, která je pro mě i praxí a přípravou na diplomku. Vyzkoušela jsem si učit špuntíky (věková kategorie 6+) v letní škole. Randím (snaha o použití jiného slovního spojení než "mám přítele", protože je to majetnické) se skvělým klukem, který mě má rád a já jeho.

V těchto chvílích se cítím opravdu požehnaná, Bohem milovaná. Jsem v dobrých rukou.

Ve svých úspěších však cítím, jak málo sama já miluji (Boha, druhé, sebe). Jak málo se druhým dávám, jak málo se sama snažím být jako Světlo. Proto čtu Halíka. Proto půjdu zítra za sestrami vincentkami a poprosím je o společnou modlitbu. Chci žít ten život, o kterém zatím jen mluvím. Chci se snažit oprostit od majetků, od starostí tohoto světa a vnímat Radost (a paradoxy).

Myslím na Vás. +

(Jak moc pošetile, hloupě Vám to zní?)

4 komentáře:

  1. Nezní to vůbec pošetile. :) Snažíš se žít tak, jak o žití smýšlíš a to je správné. Člověk si má jít za svým. Snažíš se žít tak, jak mě to zatím nejde. I když vnitřně cítím, že to je ta cesta, ta kterou se s přesvědčením a nadějí vydávám. Halík píše úžasně, jeho knihy jsou skvělé.
    To, cos psala o úspěchu a zároveň nenaplnění se štěstím, mi je dobře známo.. nejhorší je, že to unavuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Je krásné, jaké máš pocity. A neboj, hlavně to netlač na sílu, Bůh k Tobě určitě promluví, použije Tvé obdarování. Však už to, že ses věnovala dětem v letní škole je určitá forma lásky, kterou jsi předala.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé tak to jsem ráda, že se daří ve všem. Knihu jsem si dala do Chystám se přečíst, už mi jí kolegyně z práce jednou doporučovala.

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji Ti, ať ten život žiješ ☼

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)