pondělí 19. října 2015

Podzim

Přišel podzim a já jako bych to zaspala. Nevšimla jsem si listí, které mění barvy. Venku i v duši mívám teď spíš zataženo, mlhavo. Nemám ráda podzimní Brno. Je unylé a městské.

Snažím se pomalu učit tu mikru. Opakuju si průběžně to, co se za ten týden naučíme a do toho do hlavy cpu antibiotika. Kdyby to nebyl tak stresující předmět, jak jen by byl zajímavý!

Snažím se taky postupně číst materiály na bakalářku a sem tam i sesmolit nějakou větu, odstavec. Půjde to pomalu, ale tak nějak cítím, že to půjde. Šlo by to krásněji, kdybych se nemusela tolik bát zkouškového. Téma mě zajímá a už si i navykám na čtení odborných článků (akorát převod do vlastních slov je problematičtější).

Skoro nesportuju. Bolí mě záda a největší pohyb vykonávám, když vyjdu dvě patra, abych se dostala na byt. V pátek jdu na bazén a už se hrozně těším.

Byla jsem na dvou inventurách. Jsem srab, který by nezvládl pracovat během semestru. Prostě - kde na to ti lidi berou čas? Jasně. Nechodí na přednášky. Což úplně chápu, když práce je pro ně jediná možnost, jak zůstat na výšce. Anebo prostě umí velmi efektivně využívat čas. Obdivuju je.

4 komentáře:

  1. Líbí se mi tvůj styl učení, máš v tom systém. Já si vždy vymyslím dokonalý plán a pak to stejně dělám na poslední chvíli, hrozně si nadávám a říkám si, jak to příště udělám jinak a lépe. Hm. Ještě k tomu nedošlo :D :(
    Jak někdo zvládá brigádu při škole opravdu nechápu :( Taky žádnou nemám - přestože sháním. Ty jejich požadavky jsou neuvěřitelné - kde mám vzít ten čas, který po mě požadují?! Jako peníze z brigády jsou super, ale přeci kvůli tomu nebudu kašlat na školu, to jsem mohla jít rovnou do práce...
    Balakářka je má noční můra už příští rok si máme zvolit téma a nic mě nenapadá ani za Boha! :( Snad se s tím poperu, přeci jen zkouškové je blíž :D Toho bych se měla primárně bát :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, tak to já si zase podzim užívám. Snad poprvé v životě. Všímám si všech těch barev a ráda se procházím spadaným listím. Ale asi něco trochu jiného je to v Brně a v Písku. :)
    Fakt jsem ráda, že já do školy nechodím. Pamatuju si, že jsem taky na práci neměla vůbec čas. Pouze jsem venčila jednomu pánovi psa, ale třikrát denně. Takže před školou, přes den a večer po škole. Hodně těžko se to zvládalo, když mi jenom cesta tam trvala 45 minut..
    Tak ti přeji, ať vše zvládáš. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nesnáším podzimní Brno, i když na Špilasu je většinou hezky třeba ;) Mikra je hnusná, taky na ni vzpomínám, zkoušku jsem měla v parném létě a teklo mi po zádech :D ale na třídy antibiotik bych si vzpomněla už jen ztěží. držím palce s bakalářkou, já se do toho psaní nidky úplně neponořila a stejně to nakonec nějak šlo a zvládlo se to. hezký večer

    OdpovědětVymazat
  4. Taky nestíhám pracovat při škole. Mám pocit, že kdybych na té přednášce nebyla, nedoženu to - vzhledem k tomu, že na našem oborou se učebnice, skripta a prezentace úplně nevedou.
    Užívej počasí! Podzim je vážně překrásný. Tak ať jsi brzy zdravá ;-) (pěkně zázvor :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)