úterý 15. září 2015

Mizérie

Víte, poslední dobou mám fakt nálady pod psa.

Ale jak mi má být dobře, jak mám mít zdravé sebevědomí, když nejdelší konverzaci tváří v tvář, kterou jsem dnes vedla, byla s paní prodavačkou v obchodě při výběru hrníčku?

Jsem už prostě dlouho zavřená mezi čtyřmi stěnami, jen sama se sebou, a jakékoliv pokusy být s někým dalším končí neúspěchem.

A tak pokračuje moje sebe-nenávist.

9 komentářů:

  1. Nejsem v obraze a tak nevím, proč tě trápí sebe nenávist, neznám příčinu, ale je jisté že ti to devastuje život, musíš se naučit mít sama sebe ráda, i když uděláš chybu, nebo něco zkazíš, to se děje každému, i tomu nejúspěšnějšímu člověku. Prostě nejsme dokonalí, důležité je se z chyb poučit a žít s chutí dál a nebát se otevřít lidem i když můžeme zažít zklamání, to k životu patří, důležité je jít dál a zkoušet své štěstí, být příjemná k lidem a snažit se je chápat, ale také umět se bránit, když je to třeba. Život není moc složitý, když známe jeho zákonitosti, jednou jsme nahoře a jednou dole, potkávají nás jak příjemné tak i nepříjemné věci, ale co nás nezabije to nás posílí a o to jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno toto cos napsala "teoreticky" znám, jenže prostě převést to do praxe je pro mě problém.

      Vymazat
  2. Páni. To zní intenzivně. myslím, že máš sama představu, co by tady nejvíc pomohlo - právě ty lidi, kterým se můžeš vypovídat. taky nedokážu být delší čas jen sama se sebou (a přitom v pohodě). A neobracej to proti sobě.. sebevědomí je težký najít, ale nikdo ti ho nemůže "dohodit" :) držím palce!!

    OdpovědětVymazat
  3. Čtyři stěny a jen naše (černé) myšlenky zcela podporující nálady, které jsi popsala. Vyraž ven, seber přátelé či rodinu a něco podnikni, udělej si radost, pochval se, buď na sebe hrdá!
    Vím, všechno to, co jsem napsala je mnohem snažší vymyslet než realizovat a realizovat to s jakousi laskavou upřímností vůči sobě samé než tak prohlubovat dojem, že to podnikám jen proto, abych se odprostila od negativních (v takovém rozpoložené zasloužených) myšlenek a obvinění.
    Hlavu vzhůru, bude lépe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O to právě jde - jak jsem psala, všechny mé pokusy být s kýmkoliv jiným (a tedy i vypadnout) končí neúspěchem... Nikdo nemá čas/náladu/nevím co a vlastně ani nemám mezi kým až tak vybírat..

      Vymazat
    2. Někdy je nakonec nejlepší zůstat jen sama se sebou (alespoň mě se to někdy osvědčilo). Sluchátka do uší a jít rovnou za nosem; často jsem tak přišla na velmi hezká místa. A třeba jsem si tam pěkně pobrečela, zanadávala, nebo se jen smála, potichu tam seděla a dívala se před sebe. I to někdy pomůže, někomu.
      Ať je brzo dobře! :)

      Vymazat
  4. Achjo..přitom ty bys chtěla, ale nemáš tu možnost? A co prostě aspoň chodit po městě? Vim, tam si asi s nikym nepokecáš, ale budeš se aspoň pohybovat mezi lidmi a hýbat se...

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, tohle znám. Já vím, že je to těžké, většinou těch lidí mám plné zuby ještě předtím, než je potkám i přesto, že bych se s nimi chtěla bavit, ale to zvládneš :) držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mellynko, jsi skvělá holka a jsem ráda, že Tě znám. Asi Ti budu muset půjčit moje "oči", aby jsi se "viděla" v tom dobrém světle :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)