středa 19. srpna 2015

Technika

Další z mých nenaplněných "snů".

Od malička se mi vždycky líbily postavy, které se orientovaly v moderní technice, tedy různí programátoři, hackeři atd. Většinou to jsou pro mě nejsympatičtější postavy jak z knih, tak filmů a proto jsem se dříve jim chtěla podobat. Ovšem to mě přešlo v okamžik, kdy jsem si uvědomila svou průměrnost v této oblasti.

Ano, umím základy, umím na počítači lépe než generace mých rodičů (kdo ne?) a možná i lépe než některé holky, které znám (některé si neumí poradit se zazipovanými soubory). Ale při každé novotě se ve mě něco pohne a nechce se to učit. Měla jsem podivný, neodůvodněný odpor například k tabletům. Už jsem si na ně sice zvykla, ale jestli se u mě něco takového objevuje teď v mládí, co přijde později? Navíc je to asi u všech novinek, které se na trhu objeví - z počátku k nim mám prostě odpor a asi i trochu strach. Je to něco, na čem musím pracovat a tak se o to od teď budu i snažit. Učit se novým věcem, nevyhýbat se technice - maximálně si dovolím jakousi zdravou bezpečnostní opatrnost.

Zažili jste něco podobného? Máte k něčemu odpor třeba ještě teď?

6 komentářů:

  1. Zlatíčko, ak sa opäť budeš niekedy cítiť, že si čo i len trošku priemerná v technike, spomeň si tuto na Laleh, ktorá má špeciálnu schopnosť; pri jej dotyku sa každý kus techniky vypne a nejde zapnúť. Nikto nevie prečo. Proste to tak je. A potom príde niekto, kto je zrejme geniálny a jednoducho to zapne... a ide to. A JA! sa považujem za priemernú. Tak mi to nekaz... a považuj sa, prosím, za nadpriemernú.
    A inak hej... aj ja mám rada technikov, pretože dopĺňajú moje nedokonalosti... (Týmto zdravím moju najlepšiu kamarátku, techničku. :D )

    OdpovědětVymazat
  2. Tiez sa mi neovladal najlepsie tablet a mala som s tym problemy ale uz som si zvykla. Nepride mi to nejak zvlast tazke:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle máme, Melly, podobné. Když počítače "začínaly", hrál se pacman a podobné hry, měly jsme winy 95 nebo 98...:-) taky jsem počítačům rozumněla víc, než okolí. Přeinstalovat dnes windows je hračka, ale 95 a 98? Pracovat s formátovací disketou, odstraňovat ručně viry, ovládat office :D to neuměl každý. Joo, to byly časy, ale taky jsem v tom nějak zakrněla a i když mě i teď volají holky v práci, když je něco s pc, tak už to dávno není ono.

    OdpovědětVymazat
  4. Můj přítel programuje a hrozně to obdivuju, vždycky akorát vidím jak řady random písmen a číslic dělají zázraky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Muj bratr je programator a vytvari webovky na zakazky ruznym firmam, dokonce uz i v zahranici, je fakt dobrej, hodne dobrej, a docela dost to i vynasi, coz by me driv ani nenapadlo, kdyz jsem byla mladsi, ze je to az tak vyhledavana a placena profese...
    od mala sedel u pc, za coz mu rodice nadavali, ale kdyby tomu tak nebylo nic by neumel. vse se naucil sam tim ze se ucil .. proste samouk jak noha. nechapu to. a obdivuju ve velkem....

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla několik let odpor a předsudky k dotykovým telefonům. Změnila jsem názor. Opravdu se na tom dá naučit a je to rychlejší.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)