čtvrtek 2. července 2015

Finsko - PŘED

Severské země mě vždycky lákaly. Mám ráda přírodu a nejsem zas až tak člověk k moři. Proto jsme se s přítelem po dvou dovolených v Alpách rozhodli, že podobně jako jeho sourozenci zamíříme na sever. Vzhledem k možnosti stanovat kdekoliv jsme si vybrali Finsko.
Vyjíždíme 9. července ve čtyřech lidech. Jedeme s přítelovým bratrancem (kterému je 16, což bude možná místy docela sranda) a s naší spolužačkou z gymplu. Průběžně kupujeme všemožné jídlo (konzervy, konzervy, konzervy:D), protože se hodláme stravovat především sami (Finsko je přece jenom docela drahá země, chleba tam prý vyjde na nějakých 80 kč). Víme zhruba trasu a víme, že chceme dojet z polární kruh. Některá rozhodnutí však necháváme až na místě, podle počasí a podle toho, jak se nám kde bude líbit. Jedeme na 3 týdny, takže občas nastávají obavy z ponorky (i když u mě zatím převládají spíše obavy z nedostatku jídla, protože se o něj dost starám já:D).
Bude to zajímavé, místy dobrodružné, ale hlavně doufám, že pohodové a krásné. Snad nám vyjde počasí!:) V srpnu můžete očekávat článek se shrnutím zážitků:)

6 komentářů:

  1. Děkuju za komentář, mně se zas mi líbí tvůj plán. Miluju severeské země a poznávání přírody, když k tomu ještě máš fajn lidi, tak opravdu není, co řešit (až na to jídlo, taky ho nemám dost :D) užijte si to a doufám, že pak budou nějaké fotky :))

    OdpovědětVymazat
  2. Wau. Moc se těším na fotky. :) ve Finsku je krásná příroda a i když jsem víc na moře, tak mě láká I skandinávský poloostrov.

    OdpovědětVymazat
  3. Podle popisu to fakt zní dost dobře, těším si an fotky a hlavně doufám, že si to pořádně užíváš! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky bych se tam někdy ráda podívala. Kdo řídil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinu cesty přítel, a necelou pětinu naše kamarádka :)

      Vymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)