neděle 10. května 2015

Tour de Brno

Tento prodloužený víkend (respektive pátek a sobotu) jsem strávila s mojí sestrou a jejím přítelem v Brně. Přijeli už ve čtvrtek, ale to jsme akorát zašli do menzy a šli přespat na byt.

V pátek ráno jsme vyrazili do ZOO (mnoho lidí ani neví, že Brno má ZOO). Trochu na houby bylo parkování, protože jsme nevěděli, kde u ZOO je parkoviště… Dále jsme obecně v ZOO bloudili, protože je tam mnoho slepých uliček a spousta skoro zbytečných křižovatek. Viděli jsme krmení ledních medvědů i lachtanů. Oproti Ostravě je to podstatně menší ZOO, jsou tu ale i zvířata, které my nemáme (zmínění lachtani i medvědi, surikaty, atd)



Hned poté jsme vyrazili na hrad Veveří. Je poblíž Brněnské přehrady, ke které jsme se taky stavili. Hrad je zajímavý cíl například cykloturistiky, případně i pěší, ale když člověk k němu (relativně ve spěchu) dorazí autem, tak to asi není až takový zážitek. Já nestála o žádnou vnitřní prohlídku a z hradeb nebyl ani takový pořádný výhled.



 Poté jsme si ještě zajeli k pilíři mostu nikdy nedostavěné Hitlerovy dálnice (nachází se na ulici Přehradní, kdybyste ho někdy hledali – jako my, naprosto zoufale).
Pátek jsme zakončili návštěvou Kina Scala. Shlédli jsme film Ex machine, což je zajímavé sci-fi/konverzační drama. Doporučuji!


V sobotu jsme si vyšli na Špilberk, z kterého je podle mě nádherný výhled na Brno (i za tmy!). Zde jsme se zastavili v malé kavárničce v provánském stylu. Následně jsme zašli na farmářské (?) trhy na Moravském náměstí (sestra po tom velmi toužila). Tour de Brno jsme zakončili návštěvou Labyrintu pod Zelným trhem, což je něco, co bych si asi nechala ujít, protože takové věci (podobně jako vnitřní prohlídka hradu) nepatří zrovna mezi mé šálky čaje.



3 komentáře:

  1. Tak tos měla moc pěkný víkend, krásné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky :) Já Brno skoro vůbec neznám, ale ráda bych si ho někdy pořádně prošla. Že je v Brně zoo jsem třeba nevěděla no...

    OdpovědětVymazat
  3. To zní dobře. Labyrint bych si nenechala ujít :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)