čtvrtek 7. května 2015

Květen

Na vysoké škole se u mě objevila averze k období "konec dubna, první polovina května". Proč? Protože ještě nejsou vypsané termíny zkoušek (výjimečně některé ano), já kombinuji, které bych kdy chtěla mít a přitom vařím z vody, odbíhám od učení jednoho předmětu k druhému dle toho, jak nám to nakonec vypíšou a hlavně mám pocit, že nestíhám. Nestíhám udělat všechny zkoušky, nestíhám se to naučit. Řešení spočívá v neustálé prokrastinaci, kdy vzápětí po tom, co si přečtu nějaké téma, si řeknu, že postupuju docela dobře a že si mohu dát chvilku klidu.

Navíc je květen, je pěkně a tak jsem si domluvila návštěvu ségry s přítelem. Upletla jsem si na sebe bič v tomto časovém presu. Těším se na ně, ale zároveň to znamená vymyslet nějaký program na dva dny, což pro mě není až tak jednoduché. Ale tak co jsem vymyslela: zítra ZOO, přehrada, hrad Veveří a večer je pošlu do kina (Scala). V sobotu budeme bloumat po centru, vylezeme na Špilberk, možná se podíváme i na Petrov, navštívíme Labyrint pod Zelným trhem a možná Botanickou zahradu MU a Lužánky. Akorát doufám, že vzhledem k svátku a sobotě nebude nic zavřené. Kdybyste znali něco zajímavého v centru, tak určitě můžete napsat svůj tip, já na takové vymýšlení moc nejsem (možná proto, že sama toho tolik nenavštěvuji).

Doufám, že vy se máte krásně. Užívejte si parádního počasí, středoškoláci blížících se prázdnin a někteří vysokoškoláci možná i zkouškového (slyšela jsem, že na některých oborech je zkouškové jednodušší než semestr - kvůli průběžným pracím).

4 komentáře:

  1. Držím palce, ať všechny zkoušky proběhnou úspěšně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jej vymyslela si krásny program pre sestru. Snad sa budete mať super a užijete si to :)
    A držim palce na skuškach :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jee, super program. V ZOO som nebola snáď pár rokov :)
    Prokastinácia...musíme ju prekonať a potom sa možno stihneme všetko naučiť :)
    Každopádne, držím palce.

    OdpovědětVymazat
  4. Program je super :-) Zkoušky zvládneš, uvidíš :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář :)